דילוג לתוכן ראשי

קורסים

  • כלכלה הנדסית להנדסה מכנית (30134)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    בקורס הסטודנטים ייחשפו לשפת המימון וילמדו מושגים כמו ריבית, אינפלציה, מדד המחירים לצרכן, לוח סילוקין ועוד.

    לאחר מכן ילמדו הסטודנטים מדדים להערכת הכדאיות של פרויקטים כגון ערך נוכחי נקי, שיעור תשואה פנימי, תקופת החזר השקעה ועוד, תוך מיקוד בהקשר של סביבת המהנדס.

    לבסוף ילמדו הסטודנטים את השימוש בניתוחי חלופות ובחינות כדאיות בתחומים דוגמת עסקות רכש ציוד
  • נושאים מתקדמים בכלכלה (62004)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    הקורס עוסק במושגי יסוד וסוגיות מרכזיות בכלכלת משק האנרגיה והתשתיות בהיבטים תיאורטיים ואמפיריים, וכן בשימוש בכלים ובמודלים כמותיים לצורך פתרון בעיות בתחום של ניהול משאבי אנרגיה. נושאי הקורס העיקריים כוללים: תפקיד שוקי האנרגיה בכלכלה; חישובי כדאיות כלכלית בתחום האנרגעה והתשתיות; מאפייני ההיצע והביקוש לאנרגיה; הקשר בין שימוש באנרגיה לצמיחה כלכלית ולסביבה; מקורות אנרגיה מתכלים ומתחדשים, ניהול משאבי טבע מתכלים, שוקי אנרגיה עולמיים; מדיניות אנרגיה בישראל ובארצות אחרות.
  • קבלת החלטות וניהול סיכונים בתשתיות (64016)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    בסביבת מערכות תשתית קיימים מספר סוגים של סיכונים נפוצים בהם נתקלים בכל שלבי התהליך שראשיתו באיתור הצרכים, וסופו במימוש הפתרון ההנדסי הלכה למעשה. חלק מרכזי מתהליכי תיכון, הקמה ותפעול המערכות הוא ניהול סיכונים: לדעת לזהות את הסיכונים הקיימים, למזער את הסיכוי שיתרחשו, ולנקוט את מירב האמצעים לניהול סיכונים אלה, ביניהם - סיכוני שוק, סיכונים פיננסיים, סיכונים תפעוליים וסיכונים סביבתיים. הקורס יציג תובנות הנגזרות לא רק ממודלים נורמטיביים בקבלת החלטות, שפותחו בתחומי כלכלה וחקר ביצועים, אלה גם תובנות על הטיות קוגניטיביות וכשלים לוגיים של מקבלי החלטות וכיצד להתמודד עימם – תחום הזוכה לאחרונה ביישומים גם בענפי התשתיות. הקורס משלב היבטים תיאורטיים ויישומיים ממגוון תחומים: סטטיסטיקה, חקר-ביצועים, פסיכולוגיה קוגניטיבית וכלכלה התנהגותית.
  • סמינר בהנדסה וניהול מערכות תשתית (64017)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    הקורס מביא מניסיונם של אנשי מקצוע המובילים בתחומם בישראל וסוקר, תוך הצגת וניתוח אירועים (case studies) את תהליכי התכנון, ההקמה והתפעול של פרויקטי תשתית מורכבים בארץ ובעולם.

    האירועים המובאים בקורס עוסקים בתחומי תוכן מגוונים (תכנון מרחבי אורבני, מערכות תחבורה, מערכות אנרגיה, מערכות מים וביוב) ושם דגש על ראיה מערכתית-אינטגרטיבית הן בהיבטי מדיניות ממשלתית, הן בהיבטי יישוב הקונפליקטים בין מערכות ותת-מערכות תשתיתיות בשלבי התכנון

     וההנדסה, והן מבחינת שילובם של היבטים תפעוליים, כלכליים, סביבתיים וחברתיים בתהליכי התכנון וההקמה של מערכות תשתית.

    לאחר הצגת האירוע יערך דיון ובו ינותח האירוע תוך שימוש בכלים הנדסיים וניהוליים אותם מכירים הסטודנטים מקורסים אחרים בתוכנית. בסיום הקורס יגישו הסטודנטים פרויקטים העוסקים בניתוח מעמיק של אחד או יותר מהאירועים שנסקרו בקורס, תוך שימוש במגוון כלי הניתוח והתיכון

     שנלמדו במסגרת התכנית.
  • סמינר מערכות תבוניות תחבורה חכמה (65120)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    העולם נמצא על סף מהפכה בתחום התחבורה, פרי הבשלה צרכנית וטכנולוגית. בתחום התחבורה היבשתית מתפתחות בשנים האחרונות טכנולוגיות מתקדמות לניטור, עיבוד והצגת מידע תחבורתי, טכנולוגיות תקשור לרכב (connectivity), טכנולוגיות נהיגה אוטומטית ואוטונומית וניידות מגוונת (ובכללה דפוסים של שיתוף כלי רכב ונסיעות).

    מערכות תחבורה תבוניות (ITS) הן מערכות משולבות של טכנולוגיות תקשורת, בקרה, מחשבים ומידע המיועדים להתקנה ברכב או בתשתיות הדרך במטרה לשפר את כלל ביצועי מערכת התחבורה ואת רמת הבטיחות בדרכים.

    מטרת הקורס היא להציג בפני הסטודנטים את הרכיבים העיקריים של מערכות תחבורה תבוניות, עם דגשים על היבטים טכנולוגיים. הנושאים כוללים, בין היתר:

    Advanced Traveler Information Systems (ATIS); transportation network operations; commercial vehicle operations and intermodal freight; public transportation applications; ITS and regional strategic transportation planning, ITS and safety, ITS and security, ITS and sustainable mobility, travel demand management (TDM), electronic toll collection (ETC), and ITS and road-pricing.

    במהלך הקורס ישולבו דוגמאות מפרויקטי מחקר בהם נעשה שימוש בעקרונות תיאורטיים וטכנולוגיים של ITS, וייערכו הדגמות של תוכנה וחומרה.

    הסטודנטים יגישו ויציגו פרויקטים על היבטים מחקריים ומעשיים של ITS – תוך שימוש במקורות מידע אקדמיים ולמידה עצמאית, במתכונת סמינר.
  • סמינר במערכות אנרגיה והספק חשמלי (67207)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    הקורס מביא מניסיונם של אנשי המקצוע והמחקר המובילים בתחומם בישראל וסוקר, תוך הצגת וניתוח אירועים מאמרים את תהליכי התכנון, ההקמה והתפעול של פרויקטים מורכבים במערכות אנרגיה ובהספק חשמלי, בארץ ובעולם. האירועים והחומר המובאים בקורס עוסקים בתחומי תוכן מגוונים (מערכות אנרגיה, מערכות הספק חשמלי, תכנון מרחבי אורבני, מערכות תחבורה, וניהול פרויקטים הנדסיים מורכבים) ושמים דגש על ראיה מערכתית-אינטגרטיבית הן בהיבטי מדיניות ממשלתית, הן בהיבטי יישוב הקונפליקטים בין מערכות ותת-מערכות תשתיתיות בשלבי התכנון וההנדסה, והן מבחינת שילובם של היבטים תפעוליים, כלכליים, סביבתיים וחברתיים בתהליכי התכנון וההקמה של מערכות אנרגיה והספק חשמלי. לאחר הצגת הנושא ייערך דיון וניתוח. בסיום הקורס יגישו הסטודנטים פרויקטים העוסקים בניתוח מעמיק של אחד או יותר מהנושאים שנסקרו בקורס, תוך שימוש במגוון כלי הניתוח והתיכון שנלמדו במסגרת התכנית.