דילוג לתוכן ראשי

קורסים

  • ממשקי אדם מחשב -HCI (10235)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    הקורס בונה קשר ישיר בין הרקע התיאורטי לניתוח , עיצוב והערכת ממשקי אדם מכונה לבין מערכות ויישומים שאנו משתמשים בהם יום יום.

    בין הנושאים שהקורס בוחן:

     1. שימוש במתודולוגיות, כלי עבודה, וטכניקות לפיתוח ממשקים ליישומים לציוד נייח ונייד, תוך שימת דגש על תהליך בניית הממשק, החל מהגדרות הממשק וכלה בתיכון ועיצוב מפורט.

     2. שימוש בטכניקות שונות לפיתוח, איסוף, הבנה והגדרה של צרכי המשתמש

     3. יישום שיטות להערכת איכות ממשק המשתמש

     4. פיתוח POC המיישם את הנושאים הנלמדים

     

    שימו לב!

    הגשת התרגילים והפרויקט הוא בקבוצות (זוגות – רביעיות) לפי הנושא מתוך אותה קבוצת לימוד. לא יתאפשר ביצוע פרויקטים עם סטודנטים מקבוצות אחרות!
  • רכבים אוטונומיים והנדסת אנוש בעולמות הAI (10359)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    עולמינו מתקדם במהירות הבזק לאוטונומי. בעתיד הקרוב, נראה בכבישים רכבים אוטונומיים ללא נהג ואנשים יאלצו ללמוד להתנהל בתוך העולם הזה ובמקביל לו. בשל כך, יש לבחון מה עשוית להיות דרכי התקשורת האופטימליות בין הולכי הרגל והנוסעים לבין הרכב האוטונומי. לצורך מחקר זה יש להכיר את היכולות והמגבלות של בני האדם וכן את היכולות הטכנלוגיות הקיימות היום.

    בקורס זה נרענן את העקרונות בהנדסת אנוש ומחקר משתמשים, נכיר את מגבלות המשתמשים כולל ההיבטים הפסיכולגים הנוגעים לטכנולוגיה עתידית, נכיר את עולם הרכבים האוטומיים, ונלמד על הכלים שמהם ניתן לשאוב את הנתונים בעולם זה (מצלמות, חיישנים מחוץ לרכב ובסביבה).

    בנוסף, נבחן בעיה בעולם התחבורה הקיימת היום באמצעות ניתוח נתוני עתק ("ביג דאטה") ובאמצעות כלים של מחקר משתמשים קלאסי (ראיונות, תצפיות, מבחני שמישות וכו'). שילוב שני העולמות האלה יהווה תשתית לבחינת הבעיה לעומק ומציאת פתרונות אופטמליים בהמשך, כבסיס לבניית אב טיפוס שיכלול גם שימוש בטכנולוגייות AI קיימות.
  • מבוא לקבלת החלטות (40267)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    הקורס "מבוא לקבלת החלטות" עוסק בהצגת עקרונות יסוד בקבלת החלטות, תוך התמקדות בשני כיוונים מרכזיים: מודלים נורמטיביים לקבלת החלטות (ניתוח החלטות) וקבלת החלטות התנהגותית. החלק הראשון של הקורס מתמקד במודלים הנורמטיביים, המיועדים להציג כלים וגישות לניתוח החלטות ולביצוע ניתוחי רגישות. החלק השני סוקר תיאוריות מתחום קבלת ההחלטות ההתנהגותית, הכוללות היבטים פסיכולוגיים המשפיעים על תהליכי קבלת ההחלטות שלנו כבני אדם.