דילוג לתוכן ראשי

קורסים

  • סמינר במערכות מידע ותעשייה חכמה (40001)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    במסגרת הסמינר יבחר כל סטודנט נושא בתחום מערכות מידע ותעשיה חכמה מתוך מבחר אפשרויות נרחב בתחום. בכל מפגש יציג אחד הסטודנטים (או יותר) את הנושא שבחר תוך שימוש בסקירת ספרות אקדמית, בהתאם להנחיות שיינתנו בתחילת הסמסטר. ניתוח החומר והבסיס של העבודה יעשה על ידי שילוב AI והסטודנט יידרש להציג את ה- prompt המתאים. בחלק השני ינהל הסטודנט דיון בשאלות פתוחות הקשורות לנושא הנחקר, תוך עמידה בכללי ניהול הדיון וניהולו. במהלך הקורס נדרשים הסטודנטים לנהל יומן מחקר, הכולל התייחסות הרצאה- תוכן, הבנה, תהליך ודיון סיכום מסודר של הסמינרים האחרים, סקירת הקשר לסמינר שלו ומתן הערכה, על בסיס מחוון מסודר. בסוף הסמסטר יגיש כל סטודנט את יומן ההרצאות, תוך הוספת פרקי מבוא וסיכום. פרק המבוא יתייחס לכלל הסמינר ויציג את מגוון ההרצאות שהועברו. פרק הסיכום יכלול בנקודות את סקירת נושאי ההרצאות.
  • מבוא למערכות מידע (40006)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    הקורס מקנה לסטודנטים הבנה של הקשר בין מערכות המידע וביצועי הארגון. במסגרת הקורס, ילמדו הסטודנטים את מטרות הארגון בשימוש במערכות המידע, הסביבות השונות בהן פועלת מערכת המידע, טכנולוגיות המחשוב, השגת מצוינות תפעולית בארגון תוך ניצול מערכות המידע, פיתוח מוצרים ושירותים חדשים בארגון, פיתוח קשרי הלקוחות וספקי הארגון באמצעות טכנולוגיות המידע, שיפור בתהליכי קבלת החלטות בארגון והשגת יתרונות תחרותיים. הקורס כולל דוגמאות של ארגונים והשימוש במערכים וכלים אלו.

    מתכונת הלימודים כוללת הרצאות פרונטליות וכן הצגת דוגמאות מעולם המחשוב. במסגרת הקורס ידרשו הסטודנטים לקרוא פרקים ומאמרים רלוונטיים שיציגו אירועי אמת של ארגונים. בנוסף, הסטודנטים יידרשו להגיש במהלך הקורס מטלות תרגול. הגשת המטלות תבוצע במודל ולא במיילים. מטלה שתוגש באיחור או במיילים לא תיבדק. כל מפגש יימשך 2 שעות ויינתן כהרצאה פרונטאלית. הסטודנטים יתבקשו לעיתים לעבור על חומרי קריאה (או צפייה) שבסילבוס הקורס לקראת מפגשי ההרצאה, בהם ייכללו הצגה וניתוח דוגמאות ממאמרים או מקרים.
  • ניהול פרויקטים (40108)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    ניהול פרויקטים כיום הוא משימה מורכבת, הדורשת כלים ממוסדים ומתוחכמים, הכוללים היבטים של תכנון תכולות, איכות, לוחות זמנים, הקצאת משאבים, ועלויות. בעזרת כלים כמו MS-Project לניהול מתקדם של לוחות זמנים ו-Monday לניהול צוותים ומשימות בצורה שיתופית, הסטודנטים יכירו דרכים יעילות יותר לניהול פרויקטים.

     

    תחום ניהול הפרויקטים מתפתח בקצב מהיר עם דרישות שוק גבוהות לתכנון ובקרה מיטביים. ארגונים רבים מאמצים כלים ושיטות ממוחשבות, כולל AI, המאפשרים ניהול מדויק וייעול המשאבים. התקינה הבינלאומית בתחום, כגון PMBOK, מספקת מסגרת מובנית לניהול פרויקטים, ועוזרת לתמוך במנהלים באמצעות כלים להחלטות מושכלות ויעילות גבוהה יותר. התוכנית מכוונת להקנות כלים ולימוד השימוש בהם בהקשרי הניהול, תוך דגש על שילוב טכנולוגיות מודרניות לייעול התהליכים והפקת תובנות בזמן אמת.

     

    במסגרת הקורס, הסטודנטים יידרשו לכתוב מסמך ייזום לפרויקט, שיוגש באופן אישי, תוך שימוש ביכולות AI להגדרות, תכנון, חיזוי ובקרה. בחלקו השני של הקורס, יחולקו צוותי פרויקט לביצוע אפיון פרויקט, על בסיס מסמכי ייזום שיקבלו. הצוותים יידרשו לכתוב מסמך אפיון, להציג אותו בכיתה ולתת הערכת עמיתים להצגה של קבוצות אחרות, על בסיס קריטריונים מוגדרים.

     

    הקורס מתמקד בהכרת מושגים בסיסיים מעולם ניהול הפרויקטים, תוך לימוד שיטות לניהול, מעקב ובקרה של פרויקטים. בנוסף, הוא מדגים גישות וטכניקות מתקדמות, כולל שילוב AI, המסייעות למנהלי פרויקטים להצליח וליישם תהליכים מתקדמים.
  • תכנון מערכות ניתוח וקבלת החלטות בארגון (40211)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    הקורס מקנה לסטודנטים הבנה של תהליך תכנון ובנייה של מערכות תומכות החלטה בארגונים השונים, בדגש על מערכות רפואיות.

    מערכת תומכת החלטה מהוות מערכות מרכזיות במסגרת תהליכי קבלת ההחלטות בכל הרמות בארגון. המערכות מסייעות למשתמשים לנתח מידע ולקבל החלטות מושכלות המבוססות על מגוון נתונים, מידע ותהליכים בארגון. לעיתים קרובות מערכות המידע הקיימות בארגון, כמו מערכות עיבוד טרנזקציות או מערכת מידע ניהולית, לא יוצרת את סוג הדיווח שמנהל צריך על מנת לקבל את ההחלטה המתאימה.

    תהליכי ניתוח וקבלת ההחלטות יכולות להתבסס על מערכות מידע ונתונים סטאטיים (DSS – Decision Support System) או להתבסס על נתוני זמם אמת בתהליכים השונים ואז הן נקראות מערכות עיבוד אנליטי מקוון (OLAP – On-Line Analytical Processing).

    כל מערכת תומכת החלטה משתמשת בנתונים ממקורות פנימיים וחיצוניים. מקורות נתונים פנימיים עשויים לכלול הזמנות מכירה, תוצאות תכנון דרישות חומרים, רישומי טורי או נתונים פיננסיים מניתוח חשבונאי ופיננסי. נתונים ממקורות חיצוניים עשויים לכלול שיעורי ריבית, מגמות אוכלוסייה, עלויות בנייה חדשות של דיור, או תמחור חומרי גלם.

    חלק ממערכות התמיכה בהחלטות כוללות שפות שאילתות משלהם, ניתוחים סטטיסטיים, גיליונות אלקטרוניים וגרפיקה המסייעים למשתמשים לאחזר נתונים ולנתח את התוצאות. יש גם לאפשר למנהלים ליצור מודל של הגורמים המשפיעים על החלטה. ייתכן שמנהל מוצר יחליט על מחיר עבור מוצר חדש. מודל פשוט למציאת המחיר הטוב ביותר יכלול גורמים לנפח המכירות הצפוי ברמות מחירים שונות. המודל מאפשר למשתמש לשאול מה- if שאלות ולהציג את התוצאות הצפויות. הקורס יציג את השיטות השונות לקבלת ההמלצות מהמערכת, ארכיטקטורה של מערכות תומכות ההחלטה השונות, פיתוח מערכת תומכת החלטה, באמצעות שימוש בכלי בנייה מותאם ואינטגרצייה של מערכות תומכות החלטה, כולל שימוש בכלי AI לתכנון המערכות ושימוש במערכת תומכת החלטה, עסקית.

    מתכונת הלימודים כוללת הרצאות פרונטליות וכן הצגת דוגמאות אמת מעולם המחשוב. לפני המפגשים הסטודנטים נדרשים לקרוא מאמרים ומידע נוסף שישמש אותם במסגרת הקורס.

    הקורס יכלול סקירה של מערכות תומכות החלטה [1], השפעת מערכות אלו על תהליכים רפואיים [2], סקירת השפעות מערכות אלו על התהליכים הרפואיים הן מבחינת הזדמנות והן מבחינת הסיכונים [3], סקירת התפתחות מערכות DSS, AI, BI וניתוח המידע בשנים 2015-2019 [4], התפתחות מערכות תומכות החלטה DSS ו- ML ברפואה [5], סקירה של השימוש במערכות ייצור רפואיות [6] ברפואה [7] ואף סקירה של הסיבות המונעות מרופאים לאמץ ולהשתמש במערכות תומכות החלטה במסגרת העבודה [8].
  • ניהול פרויקטים ומערכת (66007)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    בעידן הטכנולוגי הנוכחי תהליכי ניהול מערכות ופרויקטים מקצועי מהווים את מנוף הצמיחה המרכזי של ארגונים שונים. מהנדסים ומנהלים אחרים בארגו נדרשים ליזום ולקדם רעיונות חדשים, תוך מתן דגש לניתוח הצורך של הלקוחות השונים – פנימיים וחיצוניים. מנהלי פרויקטים ואנשי מקצוע אחרים נדרשים לפתח מיומנויות ניהול רכות, יזמות וזאת בנוסף לשליטה בכלי בקרה ומעקב על הפרויקטים השונים.

    במסגרת הקורס נציג נושאים מתקדמים בניהול יזמות ופרויקטים ובינהם: חדשנות פנים ארגונית, מנהיגות, ניהול שינויים, איכות, ניהול בעלי עניין, תקשורת בפרויקט, מיקור חוץ, ניהול חוזה הפרויקט, מודלי פיתוח, פוליטיקה ארגונית, ניהול פורטפוליו ועוד. כחלק מתוכנית הלימודים נשלב שימוש במערכות AI, בהתאם לצרכים המשתנים בתהליכים השונים וליעוד המתאים.

    במסגרת הקורס יבצע כל סטודנט תרגיל ניתוח המשלב הגדרת דרישות וניתוח מתאים לצרכים שיוגדרו. הפרויקט בקורס יתבסס על נושא אותו יציעו צוות, שיאושר על ידי המרצים. כחלק מהדרישה כל סטודנט יידרש להגיש מסמך הערכת עמיתים של הפרויקטים האחרים שיוצגו.
  • תכנון וניהול חוויית לקוח בעידן הדיגיטלי (66109)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    תכנית הקורס נועדה להקנות הכרות עם עולם הטרנספורמציה הדיגיטלית ועם הכלים המאפשרים אותה בארגונים, בדגש על חווית הלקוח בעידן זה.

    בכדי להתקיים בעולם המשתנה, נדרשים ארגונים למעבר של שינויים בתהליכים העסקיים בדגש על שינוי תוך הישענות על כלים דיגיטליים. הסטודנטים ילמדו להכיר בקורס כלים לניהול ושיפור חווית הלקוח תוך מבט על שימוש נכון בהם כך שיתמכו בשינוי אותו ארגונים רוצים להוביל ובדרכי המדידה לאורך זמן, בכדי להבטיח הצלחה. חווית לקוח חיובית הופכת לגורם מבדל בין עסקים, ולזו שיכולה להבטיח את שביעות הרצון של הלקוח עד כדי שיהפוך לממליץ. פעמים רבות, המעבר לעולם דיגיטלי יותר, משולב חווית לקוח מיטבית טומן יתרונות לארגונים גם בהיבטים של יעילות תפעולית .

    הגדרה של מדדים נכונים , ושילוב יכולות המדידה לאורך הפרויקטים , יובילו לשינוי אותו ארגונים רוצים להשיג.

    במסגרת הקורס, יוצגו לסטודנטים הכלים והתהליכים באמצעותם הם יוכלו לתכן יישום של חוויית לקוח ושל טרנספורמציה דיגיטלית בארגון. כחלק מתוכנית הקורס יידרשו הסטודנטים, להציג ניתוח מסע לקוח ותהליך, כעבודה אישית ועל בסיסם, בהתאם לצוותי נעבודה, לבחור תהליך קיים בארגון, להציג תכנון לשינוי בתהליך, כלים תומכים ומדדים, כאשר כל צוות יציג אותו לכיתה ובהמשך יגיש כפרויקט מסכם. הצוותים יידרשו לסכם את הפרויקטים האחרים ולתת להם הערכה, על בסיס מחוון, שתוגש כחלק מהפרויקט.
  • ניהול רכש ולוגיסטיקה (89003)
  • ניהול פרויקטים (89006)