דילוג לתוכן ראשי

קורסים

  • כלכלה הנדסית להנדסה מכנית (30134)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    בקורס הסטודנטים ייחשפו לשפת המימון וילמדו מושגים כמו ריבית, אינפלציה, מדד המחירים לצרכן, לוח סילוקין ועוד.

    לאחר מכן ילמדו הסטודנטים מדדים להערכת הכדאיות של פרויקטים כגון ערך נוכחי נקי, שיעור תשואה פנימי, תקופת החזר השקעה ועוד, תוך מיקוד בהקשר של סביבת המהנדס.

    לבסוף ילמדו הסטודנטים את השימוש בניתוחי חלופות ובחינות כדאיות בתחומים דוגמת עסקות רכש ציוד
  • נושאים מתקדמים בכלכלה (62004)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    הקורס עוסק במושגי יסוד וסוגיות מרכזיות בכלכלת משק האנרגיה והתשתיות בהיבטים תיאורטיים ואמפיריים, וכן בשימוש בכלים ובמודלים כמותיים לצורך פתרון בעיות בתחום של ניהול משאבי אנרגיה. נושאי הקורס העיקריים כוללים: תפקיד שוקי האנרגיה בכלכלה; חישובי כדאיות כלכלית בתחום האנרגעה והתשתיות; מאפייני ההיצע והביקוש לאנרגיה; הקשר בין שימוש באנרגיה לצמיחה כלכלית ולסביבה; מקורות אנרגיה מתכלים ומתחדשים, ניהול משאבי טבע מתכלים, שוקי אנרגיה עולמיים; מדיניות אנרגיה בישראל ובארצות אחרות.
  • קבלת החלטות וניהול סיכונים בתשתיות (64016)
  • תקציר הקורס:

    תקציר:

    בסביבת מערכות תשתית קיימים מספר סוגים של סיכונים נפוצים בהם נתקלים בכל שלבי התהליך שראשיתו באיתור הצרכים, וסופו במימוש הפתרון ההנדסי הלכה למעשה. חלק מרכזי מתהליכי תיכון, הקמה ותפעול המערכות הוא ניהול סיכונים: לדעת לזהות את הסיכונים הקיימים, למזער את הסיכוי שיתרחשו, ולנקוט את מירב האמצעים לניהול סיכונים אלה, ביניהם - סיכוני שוק, סיכונים פיננסיים, סיכונים תפעוליים וסיכונים סביבתיים. הקורס יציג תובנות הנגזרות לא רק ממודלים נורמטיביים בקבלת החלטות, שפותחו בתחומי כלכלה וחקר ביצועים, אלה גם תובנות על הטיות קוגניטיביות וכשלים לוגיים של מקבלי החלטות וכיצד להתמודד עימם – תחום הזוכה לאחרונה ביישומים גם בענפי התשתיות. הקורס משלב היבטים תיאורטיים ויישומיים ממגוון תחומים: סטטיסטיקה, חקר-ביצועים, פסיכולוגיה קוגניטיבית וכלכלה התנהגותית.